Nunta de la care a început totul

Dată: 16.07.2011

Locație: I Do Weddings

Dansul mirilor:

Devotchka -‘Charlotte Mittnacht” (the fabulous destiny of…)

Este vorba chiar despre nunta mea.

După ce am reușit să mă obișnuiesc cu ideea că acest eveniment chiar va avea loc și că va trebui să îl organizez, am tras aer în piept și m-am hotărât să pornesc de la o idee. E mult mai simplu să pui la un loc piesele unui eveniment înghegat pornind de la o idee coerenta. Ea nu trebuie să fie legată de o tematică exprimată mai ales vizual, de vreo culoare sau perioadă de timp (poate, dar nu trebuie). Adică regula este că nu există nicio regulă.

Și m-a lovit brusc, într-o noapte, pe la trei. Am aprins lumina și am notat pe și cu ce am avut la îndemână, de teamă să nu cumva să uit până a doua zi. Nunta noastră avea să fie ,,O nuntă ca-n filme”.

Și ăsta a fost punctul de pornire. Tot ce s-a întâmplat mai apoi s-a întâmplat ținând cont de această idee, fără a încerca să o descriu obsesiv în piesele de decor. Event Designs mi-a fost de un real ajutor în spunerea unei povești coerente, prin propunerile de flori și decor, Maria Hedengren a pus scenariul în imagini, iar cortul I Do Weddings a fost gazda perfectă pentru desfășurările de forțe.
Ce am însemnat o nuntă ca-n filme? Mese cu nume tematice, de filme celebre, șervete legate în peliculă în loc de clasicele inele, colțul regizorului, covor roșu, panou de întâmpinare inspirat de intrarile în cinematografe, servire de popcorn la punctele de vista și …paparazzi. Este doar un exemplu al unul concept pus perfect în practică (în acest caz, de Event Designs).

Ce mi-a rămas mie de făcut? Să pun piesele împreună. Poate părea foarte simplu, dar atunci când piesele fac parte din…filme diferite, trebuie să fii sigur că ele se îmbină perfect. Altfel puzzle-ul nu iese.

Despre nunta mea s-au spus multe. Că a fost frumoasă, că a fost originală, că a fost petrecerea desăvârșită, că a fost muzica bună, că am avut fotografii perfecte, s-au spus vrute și nevrute, dar cel mai important este că s-a spus că a fost impecabil organizată.

După această experiență nu mi-a rămas decât să mă apuc de treabă.

Rochie: Bien Savvy

Accesorii: Josephine

Verighete: Coriolan

Foto: Maria Hedengren

Flori, decorațiuni & event design: Event Designs

Locație: I Do Weddings

Tort: Cofetăria Tic-Tac

Make-up: Gabriela Cheresteș

Muzică: When Violin Meets Guitar, Marcă Înregistrată