Unul dintre motivele pentru care multe cupluri tărăgănează momentul în care se ,,apucă” de nuntă este înfricoșătoarea listă de invitați. Multe legende întunecate și cântece de jale a inspirat această mult temută listă, drept urmare am de gând să-ți povestesc câte ceva despre ea, poate vă împrieteniți mai ușor.

Mai întâi și mai întâi, ia-o încet. Nu e nicio grabă. Scrie primii oameni care-ți vin în minte. Încearcă apoi să-i împarți pe categorii diferite, pe care să le scrii pe pagini diferite. Colegi de muncă, prieteni din copilărie, prieteni apropiați, rude, colegi de cântat la ocarină, eu mai știu… Vei vedea că strategia asta te va ajuta să îi aduni pe toți mult mai ușor. Nici cu gândul nu gândești pe cine era cât pe-aci să uiți.

După câteva zile lista o să fie gata! Bine, așa o să crezi tu, că lista e gata. O să te uiți pe ea și o să zici, pfiuh, că mulți invitați o să mai am! Cine m-o fi pus să fiu așa de populară?! Probabil că în punctul ăsta, lista depășeste 200, dacă nu 300 de capitole. Deja te gândești că n-o să găsești loc așa încăpător pentru toată lumea.

Acum, că lista e gata, ia-ți vreo două zile libere, citește o carte, vezi un film și apoi întoarce-te la ea. La listă. Pentru că te-ai detașat puțin, trebuie să reușești să vezi printre rânduri alegerile prea puțin inspirate. Nu știu care-s ele, dar sigur o parte din oamenii ăia au fost puși acolo din grabă. Șterge-i, trece-i pe cei pe care i-ai uitat (sigur ai uitat câțiva, chiar dacă ai crezut că lista e gata) și să trecem mai departe.

Ai acum o listă intermediară. Tu crezi că e tot finală, dar de amorul (so)artei fă-mi pe plac și hai să o numim intermediară. Să zicem că pe ea se află 150 de nume. Să zicem. Pot să fie, de fapt, 20 sau 400, asta e mai puțin important. Să zicem, totuși că sunt 150. 150 de nume pentru care ai băga mâna în foc că se vor prezenta la eveniment cu fericirea în brațe și o garoafă la rever. Totuși, nu te grăbi, stai puțin, cujetă și fă un contract pe 100 de persoane cu restaurantul/locația/firma de catering. Poate 100 ți se par puțini, dar ai încredere în mine și fă așa. Nu înainte, totuși, să te asiguri că suma e flexibilă și o vei putea suplimenta cu alți invitați (restul de 50, știi tu, cei pentru care ai băga mâna în foc).

La final va fi, probabil, nevoie să suplimentezi contractul cu înca aproximativ 20 de persoane, în cel mai fericit caz.

Mai sunt multe de spus, dar n-am de gând să dau totul din casă așa, la a patra întâlnire. Sper totuși că ți-am dat un punct de sprijin în alcătuirea fioroasei liste de invitați.

Spor!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT