De ce să fie simplu când poate să fie complicat?

March 26, 2012

Am impresia câteodată că propoziția asta ne guvernează existența. Tindem să răstălmăcim ceva, să reinterpretăm, să complicăm, să scoatem, să adăugăm, până când nu mai știm de unde am plecat și unde vrem să ajungem. Și uite așa ajunge nunta acest bau-bau cu care trebuie (sau nu) să ne confruntăm în timpul vieții.

De fapt e foarte, foarte simplu.

Se alege un loc, se pune o dată și apoi se hotărăște care sunt prioritățile. Prioritatea ta e rochia? E să ai un fotograf bun la nuntă? Să ai invitații de care n-a văzut nimeni? Să organizezi o petrecere cu tematică? Să ai cel mai bun tort ever?

Faci o listă de priorități. Și le rezolvi exact în ordinea de pe listă, acordând fiecărui punct atenția pe care crezi că o merită. Pune pe ea deadline-uri cu care să te simți confortabil și încearcă să le rezolvi așa cum ți-ai propus. Dacă nu merge, sunt prea multe, nu ai timp, roagă pe cineva să te ajută. Fie angajează un wedding planner, fie apelează la cineva apropiat, cu timp liber și interesat de subiect. Merită să faci această listă și să o respecți, chiar daca la început pare ceva dificil. E o muncă de câteva ore care te va scuti apoi de multe confuzii, oboseală, crize de timp. Dacă știi că luna aceasta trebuie să iei rochia, nu mai pierde vremea cu alte lucruri pe care le vei rezolva mai târziu, conform listei. Nu faci decât să-ți distragi atenția și îți creezi falsa impresie că ai foarte multe lucruri de făcut deodata.

Cum ziceam, lucrurile sunt foarte, foarte simple. Și plăcute. Nu lăsa evenimentul cel frumos să se transforme într-o corvoadă doar pentru că așa ai auzit de la alții că trebuie să fie.

Țin minte, în perioada în care îmi organizam nunta, cum reacționau toți cei cărora le spuneam că mă ocup singură de asta. Mă priveau mai întâi cu milă, apoi cu compasiune și apoi, când le spuneam că nu mi se pare așa complicat, îmi ziceau ,,lasă, că vezi tu… se complică lucrurile mai târziu”. Eh, de complicat nu s-au complicat deloc, singura presiune cu care a trebuit să am de-a face a fost cea generată de emoțiile și îndoielile altora. Pe care nu trebuie, sub nicio formă, să le lași să ajungă la tine.
Dar asta este altă poveste.

Fotografia zilei:

Credit foto: Vlad Gherman Photography

SHARE THIS STORY
COMMENTS

Multumesc fetelor! Sunteti tare dragute :-)

N-ai înțeles, Latifa. TU ești foarte drăguță! :p (pentru cine a deschis televizoarele mai târziu, Latifa este doamna din fotografia de mai sus. E?)

si mie mi-a lasat impresia aceasta!

Eu am fost iremediabil fascinată de rochie… :)

si eu am de gand sa imi organizez singura nunta si nu imi pasa de parerile celor din jur.unii vor incerca sa ma influenteze,de parca stiu ei mai bine ce imi doresc eu.aici ma refer la rochia de mireasa…
PS:buchetul miresei e superb!

ADD A COMMENT