Ai nevoie de mine?

June 26, 2012

Știu, am tăcut o vreme. Nu, n-am pățit absolut nimic, doar că sunt foarte prinsă cu diverse lucruri. Lucruri bune, nu vă grăbiți să trageți concluzii!

Ne așteaptă vremuri ,,grele” prin luna august. Deocamdată nu pot decât să mă bucur de liniște și să pun cap la cap detalii pentru luna august.

Ca să ne apropiem de subiectul de astăzi, mă uitam acum câteva minute prin căutările pe google care aduc oamenii la mine pe blog. Printre altele, am observat că lumea caută destul de des motive pentru care să angajeze un wedding planner sau beneficii atașate. Mai mult, de fiecare dată când mă întâlnesc cu un potențial client, prima întrebare pe care mi-o adresează este ,,cu ce poți tu să mă ajuți?” – chestie care mă duce înspre concluzia că deși am făcut tot posibilul, n-am reușit să fiu suficient de explicită.

Și ajungem imediat la următorul punct pe ordinea zilei. Răspunsul la întrebarea ,,am nevoie de un wedding planner”? Poate știți că una din regulile de aur ale vânzărilor de servicii sau produse este aia că trebuie să convingi clientul că fără tine/fără produsul tău totul este compromis. Că norii pică și clădirile se dărâmă. Practic, dacă ar fi să aplic această rețetă, ar trebui să vă spun că fără mine evenimentul vostru este praf. Că n-aveți cum să organizați o nuntă de doamne-ajută fără ajutorul (ne?)calificat al unui wedding planner.

Ei, și aici e-atunci, în acest punct cade bomba. Pentru că eu o să te anunț, dragă pereche-de-ochi-îndeaproape-cititoare că nu ai nevoie de mine. Nu în sensul în care ai nevoie de apă, de somn, de mâncare. Nici măcar în sensul în care ai nevoie de prieteni, de înțelegere sau compasiune. Nu ai nevoie nici de mine nici de alt wedding planner pentru a-ți organiza nunta.

Nu, că asta-i căzută în cap (gândesc acum unii). Cum oare speră ea să convingă clienții să îi contracteze serviciile spunându-le că nu au nevoie de serviciile ei? Ei, da, fac asta pentru că acesta este adevărul gol-goluț. Bine-bine, veți spune în continuare – dar tu atunci ce cauți aici? Ce să caut? Caut oameni pe care-i pot ajuta completând imaginația și gândurile lor cu personalitatea, cunoștințele, ideile și conexiunile mele, cu preluarea de responsabilități și injecții dese cu optimism. Fără de care sigur că se poate, însă cu care este mult mai bine.

Rezumat: nu aveți nevoie de serviciile mele pentru a vă organiza nunta. Chiar și dacă locuiți în altă țară, nunta se poate organiza cu ajutorul unor rude sau prieteni… Însă fiți convinși că odată ce mă implic în organizarea evenimentului, numai și numai cât doriți voi să mă implic, o să fac tot posibilul să vă ofer o experiență relaxantă și o nuntă exact așa cum v-o doriți. Am avut prieteni care atunci când au auzit că m-am apucat de afaceri au spus că n-am cum să nu reușesc pentru că nu mă las până când nu fac lucrurile să fie așa cum vreau. Iar asta poate să lucreze în favoarea voastră.

Rezumatul rezumatului: nu aveți NEVOIE de mine, însă vă pot face viața mai ușoară și mai frumoasă.

După nuntă, Elena mi-a scris câteva rânduri. I-am cerut permisiunea să le public. Nu mi-a acordat-o explicit, însă încerc marea cu degetul și o interpretez în favoarea mea, așa că iată câteva cuvinte despre cum am ajutat eu la organizarea unei nunți:,,Eu personal de la nuntă nu pot cere mai mult decât s-a întâmplat, a fost chiar mai mult decât așteptam.Ajutorul tău a fost substanțial mai ales în ziua nunții, ai un tonus bun, esti inventivă și optimistă și mi-a plăcut să mă las influențată de asta.”

Nu pot să vă mai spun decât că după acest prim episod obositor, dar deosebit de rewarding pentru mine, îmi iau elan și pregătesc lucruri foarte frumoase. Avem în echipă și un membru surpriză care va interveni pe parcurs ca să mă ajute (am avut cereri de eveniment în aceeași zi și cum nu pot fi în doua locuri deodată, am delegat sarcini de coordonare cuiva în care am foarte multă încredere), însă despre asta mai multe la momentul potrivit. Și mai sper ca încet-încet pe parcurs întrebarea de început să nu mai fie ,,ce poți să faci pentru noi?” ci să fie ,,ce pot să fac pentru voi?” :).

Fotografia zilei:

Credit foto: Theo Manusaride Photography.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT