Prioritățile, ah, prioritățile

October 18, 2012

Iată că vine o vreme când mai lăsăm poveștile despre nunți și ne întoarcem la discuțiile noastre pe marginea diverselor treburi care-mi mai trec prin cap. Și nu numai mie, că sunt sigură că și vouă vi se întâmplă același lucru.

Există tot felul de materiale pe internet, în limba engleză sau română (cele din limba română sunt mai ales traduceri ale celor din engleză, de aceea sunt pline de informații ambigue legate de tot felul de lucruri pe care n-ai cum să le înțelegi pentru că nu prea se practică pe meleagurile noastre). În fine, originale sau nu, în proporție covârșitoare aceste materiale vorbesc despre ordinea lucrurilor. Când trebuie să faci lucrurile, cu câte luni înainte se cumpără rochia, cu câte zile înainte se dau invitațiile și așa mai departe. Sigur, observând felul în care decurg lucrurile în general și timpul de care ai nevoie ca să nu declanșezi diferite crize, poți stabili o asemenea listă generală, o etichetă. Însă atunci când încerci puțin să individualizezi o să vezi că nu se aplică aproape nimic din lista ta. De exemplu, una este să comanzi rochia de la o reprezentanță care o va comanda la rândul ei la sursa-mamă și alta e să ți-o faci la un designer neaoș, mai mult sau mai puțin celebru. Una este să îți dorești un anumit fotograf și alta e să nu te intereseze deloc aspectul. Una e să vrei muzică live, alta e să vrei doar DJ – și aici depinde iar, ce tip de DJ. Una e să fii ok cu tortul oferit de restaurant, în meniu, și alta e să-l vrei creat de nu știu ce cofetar celebru care are o listă de așteptare și prețuri pe măsura muncii sale.

Și atunci, modalitatea corectă de a începe această discuție este în sens invers. Înainte să vă spun eu cum se fac lucrurile (nu mi-ar fi chiar așa de greu să vă forwardez un word), trebuie să îmi spuneți voi care sunt prioritățile voastre. Dacă vă e greu să vi le stabiliți, o să încerc să vi le insuflu pe ale mele – care sunt, fix în această ordine – fotografia, muzica și rochia. În funcție de lista de priorități pe care o stabilim, există un timing în care e bine să ne încadrăm. Și le luăm pe rând, cu grijă, una câte una, până rezolvăm, din vreme, tot ce e important pentru voi. Restul se rezolvă aproape de la sine :).

E exact ca-n orice altă discuție. Ca-n viață. E important pentru tine să studiezi? O să studiezi și o să lași distracția în plan secund. E important să vezi nu știu ce film? O să amâni ieșirea de la cafea. E important să ai o carieră? Lași treaba cu familia pe mai târziu.

Așadar, înainte să vă panicați că ați citit pe net că designul buchetului se hotărăște cu cinci luni înainte și că măsurile pentru costum se iau musai la 3 ore înainte de nuntă, gândiți-vă ce e important pentru voi, pe bune. Și porniți de la asta.

Fotografia zilei:

Credit foto: Marian Cristea Photography

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT