Say Cheesecake! (guest post)

December 10, 2012

Ce să mai tura-vura, cei ce mă urmăriţi şi pe Facebook ştiţi că miercurea trecută am fost prezentă la o emisiune 121 Live, la Radio Lynx, împreună cu Ioana Oncioiu, de la Cheesecake România. Ideea de a merge împreună i-a aparţinut – şi pe această cale îi mulţumesc pentru ocazia de a vorbi într-un mediu inedit despre proiectul meu alături de al ei şi despre punctul în care cele două se întâlneesc. Aveţi aici înregistrarea, dacă aveţi răbdare şi curiozitate, vă puteţi face puţin de lucru.

În fine, ca să n-o mai lungesc inutil, astăzi o să o las pe Ioana să vă explice de ce aţi vrea Cheesecake la nuntă şi de ce este Cheesecake un desert foarte potrivit pentru ziua X.

Mai întâi vă fac poftă (sunt convinsă) cu o imagine, cu menţiunea că avem printre noi câţiva norocoşi care astăzi beneficiază de o degustare, miam-miam (deh, să fii client Wedding Styler vine la pachet cu ceva surprize…). Aş mai dori să menţionez, neapărat, că ce vedeţi în imagini sunt chiar creaţii Cheesecake România, şi nu poze de pe vreo bancă de imagini.

Cheesecake este genul de desert care te cucereşte de la prima linguriță. La nuntă, Cheesecake este o prăjitură care este atât preferata voastră, cu siguranţă şi a invitaţilor, dar e în acelaşi timp ceva neconvențional care înglobează prin gust şi design câte puţin din personalităţile voastre.

Cheesecake este o alternativă foarte inspirată la tortul de nuntă pentru cuplurile care doresc un desert cu o aromă bogată și o textură cremoasă. Chiar daca acest desert poate părea limitat, adevărul e că este posibil să încorporezi o mare varietate de arome și decorațiuni în produsul finit, ceea ce-l pune pe picior de egalitate cu orice alt tort de nuntă tradițional.
Înainte de a te hotărî asupra tortului, vorbește cu un decorator sau caută galerii foto cu cheesecake pentru nuntă, pentru a obține idei despre stiluri de decorare și design pe care le-ai dori.
Asigură-te că-ţi exprimi preferințele pentru combinațiile de arome posibile. Cheesecake-urile nu trebuie neapărat să fie simple – există zeci de opțiuni delicioase, cum ar fi ciocolata, arome de fructe, lichior, coajă de citrice și multe altele.

Decorare cheesecake.

Întrucât cheesecake-urile pentru nuntă nu sunt acoperite cu glazură în modul în care sunt acoperite torturile tradiționale, decorarea acestora poate necesita o gândire un pic mai creativă.

Iată câteva idei deosebite pentru decorarea desertului de nuntă sub formă de cheesecake:
• cu flori proaspete – fie în vârful acestuia, fie în bucheţele în partea de jos, fie pe părtile laterale ca accente decorative. Florile viu colorate pot atrage atenția tuturor celor prezenți la nuntă şi nu costă atât de mult ca decorațiunile mai detaliate.
• nuci sau alune (prăjite sau crude) în partea de sus sau pe marginile tortului. Alunele și nucile vor contrasta cu textura densă și netedă a tortului și-i va îmbunătăți complexitatea. Decoratorul poate de asemenea crea un design decorativ utilizând nuci sau alune tăiate în bucăți.
• fructele proaspete sunt ideale pentru decorarea unui cheesecake. Accentuează schema de culori a nunții alegând fructe care au aceleași culori. O nuntă ce are loc vara care utilizează roșu drept culoare principala poate include fructe ca zmeură, capșuni, cireșe, merișoare sau prune roșii. Pentru o schemă decorativă care atrage toate privirile, poți utiliza o varietate de fructe în culori îndrăznețe ca ananasul, kiwi, afinele sau caisele.
• utilizarea ciocolatei rase este o modalitate de a crea modele unice și interesante pe un cheesecake, fără a folosi crema de unt sau fondant, care de obicei nu sunt compatibile cu aroma și textura acestui desert.
• compotul, gemul sau dulceața pot adăuga culoare și aroma unui cheesecake. Acestea se potrivesc cel mai bine cu arome tradiționale și simple.

Colțul cu dulciuri sau mărturii

Cheesecake este de asemenea o completare excelentă la orice colț cu deserturi. Poți opta pentru un bufet cu mini cheesecake-uri sau felii de cheesecake, pentru ca invitații să se serveasca singuri.
Daca pui mini cheesecake-urile într-o cutie cochetă, alături de cu mesaj de suflet, poți să spui că ai găsit o idee de mărturie inedită, pe care invitații tăi nu vor ezita să o savureze.
Cheesecake-urile sunt o alternativă delicioasă și la modă pentru cuplurile care nu doresc un tort de nuntă tradițional.

De ce Cheesecake? Dar de ce NU Cheesecake?

Vă las să salivaţi în continuare şi mă duc la degustare. Ha! Dacă sunteţi cuminţi, vă povestesc şi cum a fost :P.

Zi aromată şi cât mai călduroasă (nu că zăpada de afară seamănă puuuţin de tot, aşa, a miez de cheesecake? Slurp!).

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT