Cât de greu este să-ți organizezi singur nunta?

October 10, 2019

Desigur, te-ai gândi că un wedding planner întreg la cap îți va spune că e sinucidere curată să te avânți în așa ceva.

Dar oare… chiar e?

O să vă spun ceva la care nu știu cât vă așteptați – e ușor să organizezi o nuntă.

Și totuși, dacă e așa de simplu, de ce încerci să ne vinzi serviciile tale, nu? Ce faci, te contrazici singură?

Nu, vă spun că procesul de organizare al unui eveniment de tip nuntă AR TREBUI să fie ușor. Bun, păi și atunci unde intervine dificultatea? Să vedem – pe de o parte avem oameni cărora nu le place DELOC să se ocupe cu așa ceva, își doresc cu totul alte activități pentru timpul lor. Pe de altă parte avem oameni plecați din țară care simt că nu pot controla de la distanță un asemenea proces, complet rupți de realitatea din țară fiind. Deloc de neglijat vin la rând presiunea din partea familiei, de departe cel mai mare generator de stress când vine vorba despre organizarea unei nunți, presiunea din partea prietenilor care au impresia că tare mai ajută, dar și presiunea din partea pieței de profil care de câțiva anișori încoace vinde, vinde și iar vinde (da, și eu sunt parte din această piață). Și închide lista un factor care-ți va face viața foarte grea – abuzul de informație – e prea mult, totul e prea mult și peste tot. Totul e mega wow și mega whimsical și totul e cu trebuie în față – fie că așa zice mama, fie că a avut prietena ta la nuntă și nu acceptă să nu ai și tu, fie pentru că cei care vând serviciul ăla sunt foaarte buni în a-l promova. Și de aici începe să fie greu. Nu știi cum să începi, de unde să începi. Nu știi pe cine să asculți, nu știi în cine să ai încredere. Vrei să te ascunzi sub o piatră și să plângi să să treacă totul și să se termine mai repede. Da, da, evenimentul ăla whimsical și magic pe care ți l-ai dorit atât de mult te obosește infernal, deși ești ditamai managerul și ai organizat conferințe cu mii de oameni și porți cu tine responsabilități MULT mai mari decât o biată petrecere cu 80-120 de invitați care s-ar presupune că sunt acolo de drag.

De aceea nu este simplu, deși ar trebui.

Altfel spus, tehnic vorbind o nuntă nu este un eveniment greu de organizat. Dar factorul uman care te lovește din toate direcțiile face ca ecuația să se răstoarne.

Dar voi totuși vreți și știți că puteți să vă organizați singuri această zi. Iar eu vă pot ajuta cu asta, dacă asta este ceea ce vă doriți.

În viitorul (foarte) apropiat aș vrea să organizez un workshop pentru a vă povesti în ce ordine să le luați, cum să vă feriți de capcanele cele mai frecvent plasate în calea voastră, cum să vă raportați la tot ce se întâmplă, la ce și când să renunțați și alte încurajări diverse de pe margine, care s-au dovedit în diverse ocazii a fi deosebit de utile.

Dacă vă interesează participarea la acest tip de workshop, care va avea loc într-o zi a săptămânii începând cu ora 18.30, vă rog să dați un semn pe yourweddingstyler @ gmail.com. Dacă nu ne strângem destui, există și varianta one-on-one, adică mă văd doar eu cu voi la o cafea și vă povestesc tot ce aveți nevoie să știți, cu diferența că discuția o să fie ceva mai aplicată pe proiectul vostru.

Foto – Ioan Stoica MUA – Tania Cozma Hairstyle – Andreea Iordache Hairdresser

Hai, dați un semn și să facem să fie bine :)

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT