All the snobs in the house say…

February 3, 2012

V-am povestit în articolul anterior cam ce cred eu despre supradoza de sirop, cum mi-aș dori s-o diminuăm și cât de frumos e să vorbești despre tine într-un eveniment cât mai personal cu putință. Despre cum mi-aș dori să dispară rețetarul de nunți, husele scoase pe bandă și meniurile parcă înghețate în timp.

Și acum să înotăm prin siropel, să ne scuturăm și să ieșim pe partea cealaltă a lacului, hăăăt departe, în Snob Land. Snobul este acea categorie de wedding person căreia îi …cum să zic frumos și potrivit… n-am cum…căreia îi pute tot :).  Nu mă refer la o agenție anume, la un designer anume, la o categorie anume, ci la o întreagă zonă de persoane. În vocabularul lor se învârt doar cuvinte precum exclusivist, design, haute, posh, fashion, stil și toți prietenii lor. Toată lumea care face lucrurile altfel decât ei este câh, iar mainstream, adică ,,cum face toată lumea” e cel mai mare NO-NO din vremurile omenirii, este moartea însăși.  Cumva, ce practică ei este același lucru cu cei care oferă nunta la pachet, doar că pe dos. Promit că totul va fi altfel, nu acceptă compromisuri (adică dacă ție nu-ți place ceva, n-ai decât să te duci la ăia care fac cum vrei tu), nu lucrează decât cu bugete începând de la (pentru că clientul trebuie să înțeleagă că…) și iau peste picior pe muritorii care încă mai practică nunți pe stil vechi.  Fac mișto de fraierii care încă pleacă urechea la ce vor părinții, la ăia care n-au rochie wow, de ăia care dansează nu știu ce la nuntă și așa mai departe.

Adică sunt aroganți. Și se învelesc cu o poleială care nu-i face neapărat mai buni decât alții. Spunând că ești mai bun nu ești, într-adevăr, mai bun. Este adevărat, însă, că poți părea mai bun. Și e și asta o strategie…

Dacă ești, la rândul tău, o persoană arogantă, dacă ai mulți bani de cheltuit și contează mai mult pentru tine că ai o anumită etichetă pe nuntă, dacă n-ai nimic de comentat la nimic, atunci probabil ca Snob Land e pentru tine tărâmul făgăduinței.

Fotografia zilei – premiul NO SNOBS AROUND merge către….

 

Credit foto: Ostafi.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT