Luna lui Gustar

August 1, 2012

Dragii mei, m-am întors din vacanță cu o nuanță de bronz și odihnită, gata de fapte mari. Am intrat în luna lui Gustar, căruia i se zice așa pentru că zice-se că acum se coc și se gustă cele mai multe fructe.
Nici că se putea denumire mai potrivită! Nu de alta, dar după atâtea amenințări și laude de sine, a venit vremea să trec și la fapte, cu adevărat. Luna asta ne destrăbălăm, în ordinea intrării în scenă, cu Iulia și Deo, cu Diana și Matei, cu Ana și Sofyane si cu Carmen și Ciprian. Ca să nu mai zic că septembrie debutează în prima zi cu un eveniment de foarte mare amploare, însă asta deja nu mai este Gustar, zic să nu amestecăm lucrurile. Zbârnâi de colo-colo ca un titirez, încercând să mă întâlnesc și cu aceia dintre voi care fac planuri pentru la anul și care vor să mă cunoască. Și cărora le mulțumesc mult și îi rog să mă ierte dacă îi tot amân și plimb de colo colo.
De dragul distracției, vă arăt câte puțin din ce înseamnă fiecare din cele patru cupluri enumerate mai sus.

Iulia și Deo sunt niște nebuni frumoși. Sigur, ei se vor supăra pe mine când vor citi că i-am făcut nebuni în public, ce naiba etică de afaceri mai e și asta?! Păi cum să numești altfel un cuplu atât de curajos care s-a luat în piept cu sistemul în așa hal de mă fac verde de invidie (verde ca pantofii Iuliei, așa, făcuți de Coca Zaboloteanu). Cred că după nunta lor voi scrie muuuult timp. Ei au vrut totul și nimic. Tot ce au vrut și nu s-a găsit și-au făcut singuri (o să înțelegeți ce zic la timpul potrivit), iar ce n-au vrut au eliminat fără milă (și fața aia de masa? Da, și aia.). Și o să stau cu sufletul mic-mic și strâns, așteptând foto de la Cristian Ana.

N-o să-mi trag bine sufletul după petrecerea Iuliei și a lui Deo de la Știrbey, că o să sar în papuci direct la petrecerea Dianei și a lui Matei, câțiva km mai încoace, la Pipera, drept pe iarbă. Ei, dacă vă ziceam de Iulia și Deo că sunt nebuni, vă prezint acum nebunii numărul doi. Diferiți de primii, dar nu foarte. Dacă Iulia și Deo au muncit pe brânci să facă lucrurile cum și le-au dorit, Diana și Matei au făcut aproape același lucru (cantitate mai mică de hand made, ce-i drept), dar DE LA DISTANȚĂ. Ei sunt plecați în Belgia, la studii, și au venit în țară acum nu mai devreme de o lună. Timp în care a trebuit să punem la punct toaaate lucrurile discutate până atunci doar în plan virtual. Pentru că, vedeți voi, noi ne-am cunoscut față-n față abia acum o lună. Dacă mai puneți în calcul și vacanța mea din îndepărtatele insule grecești (not), o să vă dați seama ce de timp am avut noi la îndemână să punem la cale banchetul filosofilor (teaser).
Cununia lor civilă a avut deja loc, după cum consemnează colajul lui Ioan Stoica, fix când eu mă perpeleam ca mititelul pe grătar pe plaja din Skala Potamia. Petrecerea se anunță spectaculoasă, o să încingem tastele și aici.Nu vă zic mai multe, că vreau să fie surpriză!

O săptămână mai târziu, facem bagajele și ne mutăm pentru acțiune la Sinaia, pentru petrecerea de căsătorie a Anei și a lui Sofyane. Trebuie să vă spun că aștept cu maxim interes petrecerea asta. Pentru că Palace-ul este un loc atât de frumos, la care m-am zgâit de atâtea ori în plimbările mele prin Sinaia, pentru că ei doi sunt niște frumoși și mai ales pentru ca Ana este cea mai relaxata mireasă pe care am întâlnit-o eu vreodată. Imaginați-vă că ea e acum la Paris, unde locuiește, și că nici prin cap nu-i trece să se îngrijoreze sau să se streseze inutil, chiar dacă există distanță fizică între ea și mine,sau între ea și Sinaia, chiar dacă va avea oaspeți din alte țări, chiar dacă a cunoscut DJ-ul și pe Anca, de la Contessina Events (colaboratorii noștri pentru acest eveniment) doar prin intermediul unei videoconferințe Skype. O să ne revedem aici cu Costin Gheorghe, cel care a asistat-o pe Maria Hedengren la nunta mea. Vă dați seama? Sinaia, Parc, Palace, luminițe în parc, accente de negru pe roșu, motive populare românești și tunisiene…Sună încântător, nu? Numai stați și așteptați, și să vedeți.

Și dacă de la nunta Iuliei și a lui Deo o să sar în papuci direct la cea a Dianei și a lui Matei, stați să vedeți cam cum o să sar eu în papuci după nunta Anei și a lui Sofyane direct la cea a lui Carmen și Ciprian!. Bine-bine, vă gândiți, dar cum o să vii tu de la Sinaia la București atât de repede? Păi tocmai asta e, că o să mă duc de la Sinaia la Brașov! Nu știu cum le potrivește viața asta pe toate, sau cine le-o potrivi, dar atunci când Carmen mi-a scris despre nunta ei, de pe 26 august, din Brașov, am știut că există acolo undeva good karma și că eu probabil am călcat în ea cu ambele picioare, pentru că pe 25 eram deja în Sinaia. Evenimentul lui Carmen și al lui Ciprian va fi unul elegant, cu mult bun gust, numai bun să încheie valul de gustări minunate din August. Muzică de cameră, sală elegantă cu parchet, flori minunate gândite tot de Contessina. Ca să măresc suspansul, trebuie să vă spun că Carmen are voalul cusut de mânuța ei și a mamei ei. Că sub rochia elegantă vor sta niște pantofiori surprinzători Mihai Albu și că totul va fi …muzică :). Ivoire, verde, crem și o zi frumoasă de duminică, eu zic că ăsta e un fel foarte potrivit de a încheia o lună plină cu de toate.

Rămân datoare cu fotografia zilei, cred că am arătat suficiente fotografii. Închei, în schimb, cu melodia zilei. De la Ana&Sofyane citire:

SHARE THIS STORY
COMMENTS

Wow, cum arata tortul in forma aceea ciudata. Super interesant.

ADD A COMMENT