Nunta din iunie 2014 – această Fata Morgana a cuplurilor din întreaga Românie

May 14, 2013

În ultimii doi ani (cel puțin) luna iunie a fost atât de râvnită pentru petrecerile de căsătorie ce nu vă pot exprima. Anul acesta a fost bătălie pe 1 și 15.

Anul viitor este (deja) bătălie pe 14.

De ce?

Pentru că este singura sâmbătă ,,legală” din iunie 2014 în care se pot face nunți.

De ce?

Pentru că biserica ortodoxă cea mișto organizează posturi. Așa funcționează ea. Iar posturile din acea perioada depind, în mare parte, de Paște. Care (nu e glumă) depinde în principiu de luna plină. Așadar la anul zarurile au fost aruncate la mitropolie și pe harta astrală în așa fel încât singura sâmbătă a lunii iunie care NU ESTE POST este 14 iunie.

Nu vreau să mă dau mare, dar am primit deja aproximativ cinci cereri pentru această dată. În conditiile în care eu am rezervat-o din decembrie 2012. Și jur că nu mă dau mare – altfel mărturisesc că am încă weekenduri libere în 2013. Spre exemplu, în octombrie dai cu tunul. Și cam dai cu tunul și în iulie, ceea ce e cu adevărat o aberație, având în vedere ce bătălie a fost pe iunie.

De ce? Din cauza unor prejudecăți.

1. În iunie e mai răcoare. FALS! Chiar credeți că mai puteți spune asta? Voi ați văzut ce se tot întâmplă de cinci ani
încoace? Aveți șanse de caniculă atât în iunie, cât și în iulie, august, până și în septembrie. Da, și în mai. În orice zi din iunie e la fel de posibil ca în iulie să fie furtună.

2. Aș vrea în mai, dar în mai nu mă lasă mama, pentru că ne îmbăiem în superstiții și asta ne ocupă toate datele bune de nuntă, așa că iunie e aproape ca mai.
Dear, dacă chiar nu poți avea nunta în luna mai, nu te încăpățâna să o faci în iunie. Dacă nu e mai, poate fi oricare altă lună, ok? Doar pentru că iunie e vecină cu mai, nu o transformă automat în surogat de mai.

3. În iulie e perioadă de concedii.
Really?! Că eu am observat că mai nou oamenii pleacă în concediu cât e vara de lungă – adică din mai și până prin noiembrie. Dacă cineva VREA să vină la tine la nuntă, n-o să-și planifice concediul fix atunci. Și dacă nu se poate și nu se poate anula planul de concediu făcut cu trei ani înainte, că nah, așa se planifică concediile, fii sigură că în orice altă dată o să ai concediștii tăi. Alții, dar prezenți la datorie.

4. Iunie e luna mea preferată.
Hei, și a mea, dar ce să-i faci. Preafericitul are o problemă cu ea.

5. Nu vreau să aștept până în iulie.

Say what?! Asta e doar un mod de a spune ,,sunt încăpățânat, mi s-a pus pata ca la grădiniță pe o lună anume și nu pot să renunț la idee.”.

De ce scriu articolul ăsta? Pentru că vă recomand din toată inima mea uneori mare și alteori mică cât un purice să nu vă puneți pe wishlist pentru anul viitor data de 14 iunie. Nu mă refer la cei care doresc să colaboreze cu mine, pentru că, așa cum spuneam, eu deja nu mai sunt disponibilă. Dar la voi, orice viitori cetățeni căsătoriți ce aterizați întâmplător la mine pe blog. Spre binele vostru o spun – fugiți cât vă țin picioarele de 14 iunie.

Dar de ce, că am vorbit la nu știu ce restaurant și mai au locuri? Păi să vă explic. Dacă nu aveți bani ACUM să rezervați fotograf, band, make-up artist, dj și orice alt om pe care-l vreți prezent la eveniment, o să aveți mari probleme. Deja unii dintre noi suntem rezervați și lucrurile se vor înrăutăți pe săptămână ce trece. Fiți voi cu o secunda mai deschiși la minte și alegeți orice weekend din iulie. Veți găsi cu ușurință aproape orice veți căuta, chiar dacă veți fi foarte aproape de eveniment. Veți avea luxul să alegeți. Să vă gândiți.

Say no to 14th of June! Say no to self torture!

Fotografia zilei (pentru că miresele sunt frumoase în ORICE anotimp, ar fi bine să reținem asta…):

Nunta-0248

Credit foto: Cromatica.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT