La mine la nuntă NU plouă! Am zis!

May 23, 2017

Nu ştiu alţii cum sunt, dar pe mine ploaia mă inspiră. Uite, mă uit pe geam şi – pac! Îmi vine în minte subiect de blog.

Şi-mi dau seama că n-am discutat niciodată suficient de mult despre asta. Despre ploaia de la nuntă. Pe care am trăit-o ca orice wedding planner de mai multe ori și pe care o voi mai trăi cu certitudine.

În primul rând, vreau să-ți spun ceva ce garantat n-o să-ți placă – s-ar putea ca la tine la nuntă, în România, să plouă. Oricând. Dacă nunta este în octombrie, s-ar putea chiar și să ningă (hell, cu schimbările astea climatice, nu m-ar mira enorm să ningă și în mai sau în septembrie). Ploaia este un fenomen des întâlnit și imposibil de controlat. Plouă la nunți, la concerte, la festivaluri (eu am ,,făcut” două festivaluri pe noroi – unul în România și altul în străinătate – și asta nu m-a ucis). Cu cât accepți mai repede că la tine la nuntă s-ar putea să plouă, cu atât vei fi mult mai liniștit și destresat. Cu atât mai puțin va fi acesta un subiect pe marginea căruia să dezvolți obsesii.

Dacă vrei să știi cât de probabil este să plouă, uită-te pe statisticile ultimilor ani. Cu toate astea, te anunț fără să clintesc un mușchi că DACĂ se va întâmpla să plouă va deveni brusc foarte irelevant că ne aflăm în situația de 50% șanse de ploaie sau în cea de 10%. Nu te va încălzi cu 40% mai mult faptul că ORICUM era destul de probabil. Realitatea este că plouă sau nu plouă și singurele variante de mijloc sunt ploaie cu frig, ploaie fără frig, ploaie lungă, ploaie scurtă, ploaie abundentă sau stropeală.

Având în vedere că trăim în România, țară cu climă temperat continentală (cel puțin așa era când eram eu la școală, tot ce se poate între timp), precipitațiile pot interveni în orice anotimp și în orice lună. Adică în ORICE zi a anului. În momentul în care s-a stabilit data nunții adică, acceptă ideea ca în acea dată din acel an există posibilitatea să plouă. Și nu este ceva tragic. Nici măcar nu e nevoie să fie nasol. De multe ori e mai bine să fie răcoare decât căldură infernală când ai de dansat și de băut. Și de mâncat. Odată ce ai acceptat această idee, accept-o și pe cea că dacă planul tău are legătură cu statul pe afară, e nevoie să ai și un plan de rezervă – și acceptă și ideea ca uneori, dacă nu ai infrastuctura necesară, asta e posibil să însemne costuri în plus. Sau acceptă ideea că veți dansa în ploaie și veți sări în băltoace ca-n copilărie și că apoi veți merge acasă mai repede decât te gândisei – asta s-ar putea să se traducă într-o ședință foto de zile mari și în niște amintiri greu de ignorat.

Nu te baza pe o anumită lună pentru vreme caldă și soare. Am avut în ultimii 5 ani vreme superbă pe 17 mai, frig și ploaie pe 30 mai, caniculă pe 15 iunie, ploaie + soare pe 4 iulie, 19 de grade cu burniță pe 19 iulie, 15 grade pe 17 august, 12 grade pe 13 august, 16 grade și ploaie pe 24 august, caniculă pe 5 septembrie, vreme superbă pe 19 septembrie, ploaie și nor pe 26 septembrie, apoi vreme superbă pe 11 octombrie (mult mai frumoasă decât aproape tot anul). Am avut un an (2014, mai exact), când pe 18 octombrie a fost o vreme cu căldură blândă, soare și tot ce e mai bun în lume, iar în weekendul următor a nins. Așadar nu, îmi pare rău să te anunț, nu există reguli în acest joc și nici garanții.

 

Și ca să fie treaba-treabă, la primele două nunți TWS din acest an a…ce să vezi, plouat. În toate felurile. Elena și Luci au avut noroc de o mică pauză fix așa ca de-o repriză foto (rezultatul îl vezi mai jos).  Eu la nunta asta am participat mai ales în calitate de oaspete (și mai puțin de consultant, chestie care s-a întâmplat sporadic și cu succes, zic eu). Deci mai ușor cu stressul. Și pot să-ți confirm, în calitate de invitat, că nu m-a deranjat ploaia CU NIMIC. Ba mai mult, s-a ițit și-un soare demn de a fi catalogat drept miracol dumnezeiesc fix în mijlocul slujbei religioase (moment în care eu cântam – dar cred că e mai bine să nu dezvoltăm acest subiect), chestie care s-a lăsat cu o mare lumină răsărind brusc în spatele mirilor și cu lacrimi în ochii matușilor. De la soare, normal, la ce vă gândeați?!

18446936_700302340166444_7732960408873533119_n

 

Andreea și Alex au avut ceva mai mult noroc în prima parte a zilei, dar ceremonia religioasă s-a ,,consumat” sub o umbrelă, în condiții meteo nu tocmai ușor de acceptat. Cu toate astea, eu aș numi ziua una memorabilă, specială, cu prieteni aproape și amintiri frumoase. Adică exact așa cum trebuie să fie orice zi a nunții. And then some more, pentru ca a fost o nunta cu tematica SuperMario, asadar cum poate fi altfel decat o #SuperNunta?!

18664646_702366306626714_3804927997658752859_n

 

Colajele astea frumoase ne-au parvenit de la Ioan Stoica – hm, Ioane, Ioane, oare tu ești de vină pentru ploaie? Cineva trebuie să fie, nu? :D.

Abia aștept să înceapă să plouă…cu poze de la nunți! Că, vorba aia, anul a început cu belșug!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT