Lista cu ce nu vrei

April 23, 2012

Lista cu ce nu vrei este acel mic secret care poate schimba destine. Poate părea inutilă. Nu e.

De fapt, lista cu ce nu vrei este primul lucru pe care trebuie să-l faci când treci la fapte. De cele mai multe ori și cu câteva excepții fericite, habar nu ai ce vrei. O să treci sigur și prin senzația aia că ai zis toată viața că nu vrei x (rochie lungă, să zicem), dar de fapt vrei și n-ai recunoscut. Iar acum n-ai pe unde să scoți cămeșa. Așa că trebuie să treci prin acest mic exercițiu de sinceritate, tu cu tine. Trebuie să reevaluezi tot ce credeai despre momentul în care, poate, te vei căsători (cine, tu?? Niciodata). Și să faci această listă cu lucruri care nu vrei în ruptul capului să se întâmple. Sincer.

Lista cu ce nu vrei poate fi și ea, de asemenea, împărțită în două – lista cu ce CATEGORIC nu vrei și lista cu ce nu vrei în principiu, dar nici nu excluzi ferm.

De exemplu, eu am știut SIGUR că nu vreau tradiții românești – adică turtă, hora miresei, furat mireasă, îmbrobodeală, (nu mi s-a părut că spațiul și vestimentația sunt potrivite pentru o nuntă tradițională și am știut și că nu m-ar caracteriza), că nu vreau formație ,,de nuntă”. Că nu vreau orhidee sau cale (deși în particular îmi plac, pur și simplu am decis că nu se potrivesc cu nunta mea). Că nu vreau să mi se scoată nimic de sub fustă cu dinții. Sarmale în meniu (nu pentru că nu mi-ar plăcea sarmalele, ci pentru că m-am plictisit de ele). Huse pe scaune, chiar dacă asta înseamnă să închiriez scaune care arată bine. Că nu vreau să dansez pinguinul. Never. Au fost alegeri personale, ale mele, înfipte bine pe lista cu ce nu vreau.

Pe lista cu lucruri pe care nu le vreau în principiu, dar sunt flexibilă referitor la ele, am pus aruncatul buchetului (l-am aruncat), filmare (am luat), formație de coveruri (am avut), trandafiri (au fost doar câțiva akitu fini), voalul (am avut doar o voaletă), crinolină (am avut, cu un singur cerc), trenă (am tăiat-o), rochie albă (a fost un dark ivoire), domnișoare de onoare îmbrăcate la fel sau în aceeași culoare (le-am spus să se îmbrace fix cum își doresc, deși la un moment-dat mă bătuse gândul să le colorez cum vreau eu), artificii pe tort (până la urmă au fost).

Cât despre Vlad, el nu a vrut eșarfă la gât, nu a vrut brâu sau vestă, nu a vrut cursuri de dans, nu a vrut nicio floare în piept, nu a vrut să fie îmbrăcat în negru, dar nici în alb, nu a vrut frac și nici smoking. Nu a vrut verighetă cu vreun tip de model sau design mai special, a vrut-o pe cea mai simplă. Și așa a fost.

Nu insinuez acum că acestea sunt alegerile pe care trebuie să le faceți. Ba insinuez chiar contrariul, că nu trebuie să țineți cont de alegerile personale ale altora. Dar întocmiți aceste liste, sunt foarte utile și vă vor ajuta să vă dați seama ce vreți, de fapt. Se va dovedi, probabil, că drumul ocolit este, paradoxal, cel mai rapid în acest caz.

Fotografia zilei – un cuplu care pare să fi avut o listă de ,,asta nu” foarte bine pusă la punct:

Credit foto: Marius Bărbulescu Photography.

SHARE THIS STORY
COMMENTS

off topic: imi place tare mult cum faci selectia pentru fotografia zilei. ;)

foarte buna ideea cu lista,nu am sa o neglijez nici eu!

AH! bun sfat. Eu nu am vrut domnisoare de onoare si nici oameni imbracati la fel si nici pescuitul cu dintii de sub fuste si sau cercuri la fuste. N-am vrut nici trena si in loc sa o tai am prins-o in spate pe toata durata. N-am vrut nici furat de mireasa dar pina la urma tot am fost furata (mari vicleni!:)) si ne-am distrat de numa’ haladuind prin la sat la 3 noaptea. In rest am vrut mincare traditionala de la A la Z:))
Ideea cu lista a ce NU-ti place/ ce ti-e indiferent e foarte buna!

ADD A COMMENT