Ia un wedding planner azi, e superofertă!

January 31, 2012

Știu că ați tot auzit, pe toate drumurile, pe la toate agențiile de pe la toate colțurile, de wedding planneri. Știu, majoritatea îi oferă gratis, că deh, e superofertă, sunteți niște norocoși că ați prins-o.

De ce nu e așa?

Pentru că omul ăla de la agenție, care se numește  Wedding Planner, lucrează în interesul agenției. Sigur, coordonează proiectul vostru, însă are un salariu plătit de agenție să facă asta. Pentru că serviciile pe care le oferă vin prin intermediul agenției. Fotografii cu care lucrează sau pe care-i recomandă se angajează prin intermediul agenției. Puțin îl interesează ce rochie vrei să-ți iei sau ce buget ai. Dacă nu-ți plac fețele de masă pe care le are în depozit asta este practic problema ta (exagerez, sunt și oameni care sunt dispuși să te ajute – eu am avut parte de ei, însă în general răspunsul este că ce pot ei să îți ofere este X iar dacă tu vrei Y, iar în cazul foarte norocos, poți veni cu soluțiile tale de acasă).

Zic în cazul norocos pentru că există acele agenții renumite, de lux,  de organizat nunți care dau totul la pachet. Alegi o culoare și pene sau flori și la revedere. Dj, fotograf, video, aranjamente, totul se ia prin intermediul lor și în condițiile lor. Pachetul este ultra all inclusive (în afară de taxa de dop, cea de ospătari și cea de canguri roz). Totul e ca un pachet mare, mare, prestabilit, pe care ei pur și simplu îl aștern acolo în sală. Pe ăla îl au, pe ăla îl iei! (dar poți alege dintre miliardele de nuanțe de fețe de masă, singura problema e că nu au mate, ci doar satinate și nu au chiar 4 metri diametru, au doar 2. Dar e ok și asa, nu? Și nu contează dacă vrei mese dreptunghiulare, se poartă cele rotunde și doar din astea avem în pachet). Sigur, pentru locurile în care lucrează ei se percepe de cele mai multe ori și chirie (una piperată, în euro, cu trei zerouri). Dar wedding plannerul este gratuit, deci grăbește-te să prinzi oferta!

Cat despre plannerii de la localurile care organizează nunți, care, sigur, sunt tot gratuiți doar pentru tine, doar luna asta, cam cum ar fi să nu existe sau să coste și să nu-i angajezi? Se rezervi o sală pentru nuntă, să plătești pentru meniuri și băutură,  iar în momentul în care mergi acolo, în ziua nunții, să stea tot ce ai luat de la ei, toate mesele îngrămădite într-un colț, fețele de masă aruncate în altul, aranjamentele florale într-n coș de răchită și scaunele în magazie? Ca nah, doar ai luat totul de la ei, mai puțin plannerul.

Când am început să dezvălui – cu reticență – planurile mele celor din jur, m-au întâmpinat cu reacții de genul – Hello, bună dimineața. păi există, măi, peste tot, wedding planneri! Nu? Ia să vezi numai câte agenții sunt… (slap on teh forehead)

Cred – și sper! – că domeniul ăsta se va dezvolta în viitor. Instituția wedding plannerului adevărat, cel care e plătit de tine, client, să îți organizeze nunta cum vrei tu contra cost, nu cum vrea el și,,pe gratis” (a se citi ,,pe comisionul colaboratorilor”).  Ăla care nu-și dă cu părerea, nu-ți bagă pe gât, nu știe mai bine, ci doar recomandă, ajută, face treabă în locul tău. Care e atent să nu te ia valul (pentru că și pe el l-a luat de câteva ori), să nu treci peste buget în ideea că ce mi-e 1000 de euro, ce mi-e 1500… 

Și care da, în final vine cu o notă de plată atașată de gât, una divulgată dinainte, fără taxe ascunse, chirii și alte șiretlicuri, fără ,,colaboratori” speciali, fără interese, fără atitudini arogante, fără taxă de dop sau de toc. Notă de plată pentru toate orele pe care le-a petrecut pentru organizatul evenimentului vostru, implicându-se și făcând în așa fel încât să iasă ce vă doriți, nu bifând pe o listă ce ați ales și ce nu din meniu. Notă de plată pentru ziua evenimentului în care e acolo de la prima oră și se agită până iese tortul să nu cumva să-ți lipsească ceva, timp în care tu te întrebi despre ce naiba stress vorbeau alți oameni, că totul merge strună! Notă de plată pe care dacă o compari cu economia de timp și chiar de bani pe care ai făcut-o prin prezența lui, te lasă pe plus invariabil, chiar dacă ai avut de plătit încă un om.

 

Fotografia zilei:

 

Credit foto: Marius Bărbulescu

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT