Încă puțin despre rochie

January 19, 2012

Despre rochia de mireasă se poate discuta zile în șir, asta e clar. Discutăm despre o rochie mult, mult mai scumpă decât alte rochii pe care le-ai purta în mod normal, mult mai incomodă și mai grea. Părerile sunt mai mult decât împărțite, aș zice chiar că sunt …împrăștiate. Am reușit totuși să le grupez în patru mari …grămezi.

Categoria miresesc ca să trăiesc, nu trăiesc ca să miresesc

Unele femei n-ar da nici picate cu ceară o suma de patru cifre (în euro, sau chiar în lei) pe o rochie pe care o poartă o singură seară, fie ea și de mireasă. Ele își fac, de obicei, rochia pe comandă la un creator care nu este deocamdată celebru (mizând pe intuiție), sau iau foarte multe vitamine, magneziu și cofeină și iau la picior toate magazinele din oraș (și nu numai) până când găsesc o rochie la un preț rezonabil care să nu fie nici de prost gust, nici prea prea, nici foarte foarte, sau o comandă de pe site-urile care fac replici după modele consacrate. Sigur, există și varianta închirierii, sau a cumpărării ,,la mâna a doua”.

Categoria pot, dar nu vreau

Sunt acele femei care și-ar permite orice tip de rochie, numai că nu vor orice tip de rochie. Ele vor să fie ,,cu moț” și merg de obicei pe alegeri extravagante, creatori de moda renumiți, în orice caz ceva care seamănă cât mai puțin cu o rochie de mireasă în accepțiune generală.

Categoria fie, dar doar în seara asta

Sunt femei care sunt gata să accepte un compromis la prețul rochiei, având în vedere că e totuși vorba de o zi foarte speciala, poate cea mai specială. Bugetul lor maxim se situează undeva între 2500-3500 de lei. Au nevoie de ceva răbdare și tutun, pentru că sunt și pretențioase (dau un ban, dar stau în față). După ce au ales o rochie și au dat pe ea o sumă de bani care totuși, în mod normal, le calcă în picioare principiile de viață, sunt adeseori urmărite de sindromul ,,dincolo era mai ieftin”. În cele din urmă, însă, se declară fericite și împăcate cu alegerea lor.

Categoria bring it on!

Din categoria asta fac parte femei care fie chiar au bani mulți (nu neapărat, am întâlnit și bogați zgârciți) fie au visat multă vreme la rochia lor de mireasă, o vor pe cea perfectă, indiferent ce scrie pe etichetă. În cazul lor alesul rochiei este ceva mai greu pentru că bugetul mare înseamnă și mai multe variante. În mod ciudat am observat de-a lungul timpului că tocmai femeile care au buget nelimitat (de la 2000 de euro în sus) aleg rochiile cel mai puțin…speciale. Îmi pare uneori că obosesc de la atâta căutat și se opresc, pur și simplu, la una dintre rochii.

Sigur, există și excepții, precum și combinații între cele patru mari categorii (de pildă nu pot, dar nici nu vreau).

S-ar putea formula și alte criterii de categorisire. De exemplu ,,să aibă dantelă”, ,,să nu fie lucioasă”, ,,să nu aibă sclipici”, ,,să aibă bretele”, ,,să nu fie de prințesă”, ,,să nu fie prea albă” etc. Numai că toate criteriile astea sunt de obicei anulate odată ce se întră în cabina de probă și se intră în contact cu o rochie care de obicei este exact opusul listei cu care au plecat de acasă în buzunarul de la blugi.

Voi pe unde vă învârtiți? Cât ați da pe o rochie de mireasă? Și cum ați vrea să fie? Hai, spuneți-mi și mie, să îmi fac și eu un catalog de tendințe, de data asta ceva mai realist.

Și…de azi inaugurăm rubrica ,,fotografia zilei”! Astăzi vă arăt o fată frumoasă foc, în ziua cununiei civile. Eu o cunosc (destul de puțin), am lucrat împreună într-o agenție. Doar vreo patru luni, pentru că am rămas eu fără baterii și mi-am dat reset. Am ținut însă legătura virtual și am avut de curând marea surpriză să aflu că a plecat din țară și s-a și căsătorit. Așadar, ladies and gentlemen, I give you… Marina (&Dominique)!

Credit foto: Igor Schimbator, International Photographer.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT