Atenție, conținut moderat de sirop!

February 3, 2012

Care este motivul pentru care multă lume fuge de discuțiile legate de nuntă, de flori, de mirese, de fundițe? Sunt convinsă că în general este vorba de oceanul de sirop dulce în care plutesc, în derivă, aceste concepte.

Și cum să nu fie sirop? Când vorbești despre dragoste, despre femei frumoase, despre buchete de flori, cum ai putea să nu adaugi sirop în compoziție? Vă zic eu, nu ai cum. E un dat, e la pachet, e un blestem (sau o binecuvântare, în funcție de interlocutor).

Dar hai să punem sirop cu moderație. Hai să lăsăm ce e frumos să fie frumos, fără să-i dăm cu spoială roz și miros de vată de zahăr pe deasupra.

Asta este abordarea mea. E atâta frumusețe în jur, sunt atâtea și atâtea lucruri minunate pe care le poți aduce în evenimentul tău, mai simple sau mai sofisticate, mai sfioase sau mai zgomotoase, că n-are sens să poleim totul cu un strat gros gros de miere care îi va îndepărta pe ceilalți și care-ți vor da până și ție o senzație de amețeală și poate puțină dificultate la înghițire.

Cuvintele au splendoarea lor, dacă stai să le asculți cu atenție. E foarte posibil să fiu subiectivă, fiind vorba de cuvinte, iar eu fiind această admiratoare fanatică a cuvintelor. Dar nu întotdeauna diminutivul îi adaugă cuvântului gingășie sau lumină. Dacă ești mireasă, nu trebuie neapărat să fii miresică (decât dacă chiar îți place termenul ăsta). Dacă ai niște flori superbe în buchet, lasă-le să fie superbe, admirate, nu le împopoțona peste măsură. Privește-le cu atenție, sunt fragile, au o tulpină, la fel cum tu ai o coloană vertebrală, au culoare, au consistență și uneori întotdeauna parfum. Iubește-le, nu le trata ca pe o turmă colorată și pestriță. Au o voce, un loc al lor, fiecare dintre ele.

Dacă ai scaune frumoase, lasă-le să-și arate structura, să fie mângâiate de mâini, de haine, de parfum, de șuvițe; nu le acoperi cu huse uniforme, lucioase și impersonale. Rolul huselor nu este să înfrumusețeze, deși aceasta este credința populară. Rolul huselor pentru scaune este să ascundă: defecte majore, scaune urâte, forme diferite între ele. Ornamentele pentru  mobilier au, dacă vrei, același rol ca cel al machiajului – sigur că machiajul poate să ajute, să ascundă și să pună în valoare. Dar dacă e prea mult, sau dacă e acolo unde nu trebuie, e pur și simplu…în plus.

Dacă ai o poveste, spune-o, n-o garnisi cu frișcă până când nu mai vrea nimeni s-o mai audă. Las-o să fie povestea ta, personală, nu aplica rețete de narațiune superuzate și plictisitoare.

Pe bucățica asta de teren stau eu. Deocamdată stau într-un picior, terenul e mic, și am puțină miere pe vârful pantofului, nu se poate altfel. Dacă ai altă părere despre toate chestiunile astea și vrei totuși să colaborăm, sunt deschisă oricărei discuții :).  Cum spuneam, fac doar recomandări, nu dau dispoziții, iar regula e că nu există nicio regulă. Cine știe, poate chiar mă convingi că mierea face bine la ten. Dacă, în schimb, ești de acord cu mine, mergi repejor pe adresa de contact și dă-mi de veste. Sau lasă un comentariu. Să facem o insulă mare de frumusețe în marea asta de sirop în care plutim de ceva vreme în stil craul, plută sau fluture.

Fotografia zilei (asta-i atitudinea care-mi place!):

Credit foto: Lightway Photography

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT