Despre oameni

February 14, 2012

Ce-i despre oameni? Totul este despre oameni.

În mailul ei, doamna de care va povesteam acum două postări, îmi atrăgea atenția că oamenii sunt importanți și că fără ajutorul celor din jur nu faci nimic. Și avea dreptate! Nu știu dacă postările mele au transmis altceva, dar vreau să vă pun pe firmament cu litere mari următorul mesaj: domeniul organizării de evenimente (în speță nunți) presupune 80% relații interumane. Restul se rezolvă cumva.

Furnizorii cu care lucrezi sunt extrem, extrem de importanți. Dialogul cu ei, dar și felul în care îi aleg pentru fiecare clienți în parte sunt 80% din succesul proiectului meu. Și dacă oamenii cu care vorbești sunt unii cu care nu-ți face placere să schimbi gânduri, deja există o problemă.

Sigur că fac recomandări. Sigur că am câte o listă cu favoriți, cu oameni talentați și frumoși pentru fiecare serviciu de care clienții mei au nevoie.  Am avut în ultima lună surpriza să interacționez cu niște oameni atât de pasionați că aproape nu-mi pot stăpâni nerăbdarea, aș vrea să colaborăm mâine, nu peste câteva luni sau când va fi vremea. Îmi imaginez deja piese îmbinându-se, povești spunându-se, muzica curgând! Ce să zic, sunt o visătoare :).Sunt mereu în căutare, mereu agitată, lista mea crește continuu și capătă forme din ce în ce mai neașteptate. Doar că nu am un interes subiectiv în a-i promova pe unii sau pe alții. Asta nu mă face nici mai bună și nici mai rea, ci doar diferită în peisajul actual din România (și nu mă refer la troienele de zăpadă). Nu știu dacă sunt singura, dar cu siguranță sunt între puținii.

Cu la fel de multă siguranță, serviciile mele nu sunt potrivite oricui. Sunt poate persoane care preferă să ia totul la pachet, deodată. Sunt, poate, persoane care pur și simplu nu mă plac si atunci e mai bine să caute până când găsesc un organizator cu care rezonează deplin. Există cu siguranță persoane care nu ar plăti un wedding planner independent, ca pe un furnizor de servicii în sine – li se pare ceva complet inutil. Sunt, poate, alte persoane care au mai multă încredere într-o echipă completă decât într-un singur om care se angajează să ducă în spate organizarea nunții lor, cu toate riscurile de boală, emigrare subită (right), eveniment neprevăzut sau altceva de genul ăsta.

Dar eu sunt sigură că undeva acolo sunt și oamenii care vor lucra cu mine. Cu care voi rezona, care vor înțelege ce pot să fac pentru ei și cât de mult (sau de puțin) îi ajut, care vor avea încredere în mine.  Am primit săptămâna trecută un mail atât de frumos de la o necunoscută, că mi-a adus convingerea că sunt unde trebuie, atunci când trebuie și că sunt niște oameni pe aici care mă așteaptă. O să citez puțin din el (cât să mă mai umflu puțin în fulgi și să mai iau o gură de grandomanie, haters gonna hate): Ciao Andrada, E prima data cand un blog pe tema asta ma convinge sa las un mesaj. Scrii atat de autentic, incat ar fi trebuit sa imi inchid laptopul si sa ma deconectez de la internet ca sa nu las un comentariu. (Mulțumesc încă o dată, A.).

Fotografia zilei vorbește tot despre oameni. Despre bucăți din ei :)

Credit foto: Cromatica Photography. 

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT