Acum, mai simplu pentru dumneavoastră!

September 25, 2012

Atunci când angajezi o firmă de organizat evenimente se presupune că încerci să îți ușurezi existența. Și chiar așa se întâmplă. Iți bifezi alegerile din cataloagele lor, întocmite de obicei cu un an în avans, urmărind anumite tendințe și preferinte, și apoi oamenii se ocupă de tot. Nimic de zis! Există asemenea firme pe care vi le pot recomanda din suflet dacă asta vă doriți. Există chiar o firmă pe care o admir de mor, care a dus lucrurile la un alt nivel. Așa funcționează treaba și cine caută ușurință și lipsa bătăii de cap poate primi asta atunci când lucrează cu o firmă serioasă de organizat evenimente. Dacă găsește această firmă care chiar știe ce face, va fi probabil și foarte mulțumit, căci va primi exact ceea ce a căutat. Dacă va da peste oameni mai puțin competenți, va fi rău, dar nu despre asta este vorba.

Ci este vorba despre mine și despre ce promit eu.

Trebuie să știți de la început, poate chiar înainte de a ne întâlni, că eu nu promit asta. Promit asta doar dacă vă lăsați tot bugetul la îndemâna mea, mă briefuiți și mă lăsați să-mi fac treaba, ceea ce sigur, pentru mine este cazul IDEAL, pentru care salivez în pernă încă de când am început treaba. Dar o să faceți asta? Sigur că n-o s-o faceți, probabil nici eu n-aș face-o. Și atunci o să muncim împreună la treaba asta. Asta înseamnă că nu va fi mai simplu decât dacă mergeți la o agenție de organizat evenimente, ci în mod sigur va fi mai complicat. Și atunci de ce să mai veniți la mine? Păi o să veniți la mine pentru că sunt imaginativă și pot construi un concept, pentru că plec de la ideea că nu există reguli (sigur, asta uneori naște haos, dar nu poți să le ai pe toate…), fac conexiuni de care mă mir câteodată singură (hă hă), pentru că știu furnizori de orice – cu majoritatea dintre ei am deja legate relații de business destul de solide, pentru că o să fiu sinceră cu voi și nu în ultimul rând (ci poate chiar în primul) pentru că o să mă ocup de coordonarea zilei nunții, ceea ce este de fapt elementul central al muncii unui wedding planner. De fapt – revin asupra unui aspect – nu știu furnizori. Știu oameni.Și ei mă știu pe mine și, spre marea mea recunoștință, în marea lor parte mă apreciază și lucrează cu plăcere cu mine. Secretul este că relația dintre mine și ei nu este condiționată de bani de niciuna dintre părți. Nimeni nu ,,aduce clienți” celuilalt contra unei sume de bani. Ne recomandăm reciproc și lucrăm împreună cu drag. Altfel spus, dacă vreți să lucrăm împreună și n-aveți de gând să mă lăsați să fac ce mă taie capul trebuie să fiți dispuși să vă implicați destul de mult. Trebuie să dedicați timp. Trebuie să înțelegeți că îmi completez agenda (deja) cu o săptămână, poate chiar două înainte și că n-o să stau drepți la apel decât dacă se poate. În schimb răspund aproape instantaneu la e-mailuri și la sms, indiferent în ce situație/întâlnire mă aflu. Trebuie să mă ajutați să fac din evenimentul vostru unul care vă reprezintă pe bune. Trebuie să lucrăm împreună la asta. Să ne ascultăm reciproc, să ne sprijinim reciproc, să fim prieteni. O să fim egali, o să fiu sprijinul vostru, nu sclavul vostru.

Așadar, dragii mei, nu va fi simplu decât dacă sunteți voi dispuși să fie simplu. Dacă sunteți relaxați, știți ce vreți și aveți încredere în recomandările mele. Dacă veți contesta fiecare propunere adusă de mine din convingerea că am un motiv ascuns pentru care o fac, și vă veți strădui să găsiți voi una care vi se pare mai bună sau mai avantajoasă, vă veți complica existența, nu fac niciodată propuneri sau recomandări din interese ascunse. Din fericire trebuie să aduc mulțumiri și laude zeilor nunților, am trecut prin foarte puține asemenea experiențe.

Să revin, dar, la ce spuneam.

Nu o să fie simplu. Nu o să vă arăt un caiet cu poze din care să vă alegeți aranjamente. Nu o să vă dau variante de culori si huse de scaune. Dar o să fie așa de minunat și așa de al vostru că toată lumea o să zică după aceea – vai, deci se poate și așa?

Da, se poate.

Yes, we can :).

Fotografia zilei (pe care o iubesc pentru SINCERITATE):

Credit Foto: Marius Bărbulescu Photography

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT