Workshopuri în martie!

January 21, 2020

Am predat vreme de doi ani cursul de wedding planning de la DallesGO. Poate aș fi făcut-o și azi dacă nu mi-aș fi schimbat stilul de viață. În acest moment locuiesc când în Belgia, când în România – e ceva nou pentru mine, ultra captivant. Experiențe de viață din care înveți – că dacă am sta pe loc, la căldură, tot așa ar sta și mintea noastră.

Îmi place să cred că în acești doi ani am oferit informații valoroase cursantelor mele, care au înțeles real despre ce este vorba și cu ce se mănâncă această ocupație. Și tocmai de aceea, în martie (când voi fi pentru o vreme în țară), mi-aș dori mult să organizez două workshopuri scurte, de astă dată pe cont propriu, motiv pentru care am aruncat deja buzduganul (vezi postarea anterioara). Unul pentru viitori miri/mirese și altul pentru cei/cele care doresc să devină wedding planneri. Pe acest al doilea segment cererea este mai mare, deși cred că primul workshop este deosebit de util pentru cei care se apropie vertiginos de ziua Z.

Dați de veste, vă rog, tuturor celor interesați – și dați și un semn la yourweddingstyler at gmail punct com, dacă vreți să aflați cum să vă alcătuiți cel mai bun desfășurător pentru ziua nunții, dar și dacă vreți să aflați câteva lucruri despre ce înseamnă o carieră de wedding planner. 

O spun direct – aceste workshopuri nu sunt gratuite (oh, nu, nu a zis asta!!). Vin să împărtășesc cu voi lucruri experimentate în 8 ani de organizat nunți, lucruri trăite, nu ce-am citit pe google și ce cred eu că se întâmplă la evenimente. Este uluitor pentru mine cum dispar oamenii în ceață în momentul în care află că aceste întâlniri nu sunt gratuite – și este uluitor și că se așteaptă să fie gratuite. Dragii mei, dacă ceva este gratuit, fie a fost achitat de către altcineva (un sponsor) care dorește să se promoveze în acest mod, fie informația nu este valoroasă, ci este doar un cârlig menit să vă vândă altceva. Nimeni nu-și consumă cea mai importantă resursă (timpul) degeaba sau din pură generozitate, decât dacă este vorba despre caritate (sunteți într-o situație socială deosebit de dificilă?). Nimeni. Eu nu doresc nici să vă vând altceva (servicii sau cursuri) și nici nu am un sponsor. Nu sunt genul mumbo-jumbo și nu o să vă înșir sloganuri goale de conținut. Detest pierderea de vreme, detest blabla-ul fără sens și detest și speech-urile motivaționale care nu-ți spun nimic nou sau recitarea de liste generice. Doresc să fac niște întâlniri cu sens, din care să ieșiți cu informație, cu liniște și poate cu mai multă încredere. Pentru că acum știți ce e de făcut și situația este mai limpede.

De asemenea, nu sunt bună la vândut. Nimic, în general. De aceea am ajuns până aici, tocmai pentru că n-am încercat să vând nimic (ascuns) clienților mei, n-am avut niciodată steluțe și comisioane prin contracte. Asta înseamnă că nu vă voi cere numărul de telefon. Nu vă voi suna să vă conving că ăsta e cel mai bun curs/workshop pe care îl puteți primi. Nu vă voi ține la telefon până ați făcut plata. Nu voi insista și nici nu voi plusa cu ceva “la pachet”. Aș dori să înțelegeți fără toate aceste lucruri de ce e normal să plătești pentru acest tip de informație și că va fi, într-adevăr, o experiență utilă pentru momentul în care vă aflați în viață, indiferent în care dintre scenarii vă aflați.

Credeți, poate, că nu e cazul să ofer justificări. Că discuția asta este una care n-ar trebui să se întâmple. E corect, dar sunt multe alte lucruri despre care n-ar “trebui” să se discute și totuși nu pot fi lăsate așa, în aer, cu speranța că se vor regla natural. Nu se vor :).

Vă aștept așadar (ca și când) – hai să punem țara la cale și să vedem care e cea mai bună formulă în care ne putem vedea, pentru câteva ore cu folos, în martie.

Fotografie (în care să vedeți cât sunt de vizionară – de vreo doi ani tot bat apa-n piuă cu acest albastru care în acest an va fi tare, tare la modă). Fotografia este a lui Ioan Stoica. Creațiile florale de la Atelier Interesart. Locul de poveste – Castelul Kalnoky.

 

 

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT