Vizita

February 20, 2012

Vreau să încep postarea de astăzi cu felicitări pentru două cupluri care s-au căsătorit în această sâmbătă la Pitești. Este vorba despre cununia civilă a colegei mele de bancă din clasa a patra și hăăăt până într-a doișpea (până la nuntă mai e puțin) și despre nunta cuiva drag cu care nu m-am mai văzut de multă vreme. Ele au avut loc în același oraș, deci, dragă Oti, am fost aproape de tine sâmbătă, să știi! Nu doar psihic, ci chiar fizic! :)

A fost un weekend destul de încărcat pentru mine. Cu amintiri, cu revederi de oameni, cu povești… mult, aș zice :). Am făcut multe vizite în trecut, mi-au revenit în cascadă multe, foarte multe imagini și senzații. Copleșitor. A fost ca o reuniune de familie, din aia mult întârziată, după foarte multă vreme, în care redescoperi bucățele din trecut împreună, în jurul unei mese.

Și așa ajung ușor, ușor la ce voiam să spun, de fapt (și uite că m-am luat cu vorba). Mă gândeam astăzi că în timp ce-ți planifici nunta, e bine să faci o vizită. Una mentală, imaginară, la nunta ta, așa cum o plănuiești. Și să vezi cum te simți. E cea mai bună metodă să-ți dai seama dacă alegerile făcute sunt pe placul tău, dacă nu cumva te-a luat valul și ai încerci să pui în practică niște lucruri doar pentru că ele sună bine în teorie, plac celor din jur sau dau bine în pozele de pe Pinterest. Sursele de inspirație sunt bine venite, aproape nu-mi pot imagina lumea fără toată găleata asta comună de păreri, impresii, fotografii, vorbe meșteșugite din care poți selecta, culege, respinge, decupa după bunul plac până când ajungi la esența care te interesează. Doar că uneori e puțin prea mult.

Vezi într-un timp ATÂT de scurt așa multe imagini frumoase că parcă te pierzi puțin printre ele ca Alice în Țara Oglinzilor. Teoretic nu-ți place dantela, dar practic așa frumos arată în nu știu ce combinație că mai că-ți vine să te rătăcești.

Și aici intervine VIZITA. După câteva săptămâni în care înotați printre idei, notați, salvați, marcați atâtea lucruri, luați pauză o zi de la dat telefoane, tastat și clickăit și bifat liste peste liste. Mergeți undeva liniștit, citiți puțin. Dați drumul la niște muzică bună, bună de tot. Mâncați o brioșă bună-bună și apoi plecați în vizită. Închideți ochii și plimbați-vă puțin pe la nunta voastră. Mirosiți florile, îndreptați o cută de pe o masă, salutați un oaspete, dați o tură și pe la baie să vă vedeți în oglindă… Poate trageți și un dans. Testați un scaun, vedeți cum vă simțiți la masă. Vă place ce vedeți, ce simțiți? Sau ați prefera să vedeți și să simțiți altceva?

Și după aceea întorceți-vă acasă și faceți lista finală cu ce vreți și nu vreți. Fără milă, fără second thoughts.

Fotografia zilei :

Credit foto: Jambor Photography 

 

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT