Despre invitații

March 21, 2012

Și ce facem cu invitațiile? Când le dăm? Cui? Cum? De ce?

Invitațiile se dau undeva între trei luni și o lună și jumătate înainte de eveniment, iar data până la care invitații trebuie să confirme prezența trebuie să fie cu o luna/minimum trei săptămâni înainte de nuntă. Pentru că vă pot garanta că aproape nimeni nu va confirma (unii cred că e de la sine înțeles că vin, alții nu văd importanța confirmării cu atât de mult timp înainte și există și cei care se gândesc că trec pe acolo dacă au timp, deci un răspuns nu se poate oferi). Din motivul acesta trebuie să existe o perioadă ,,tampon” în care tu îi suni să-i întrebi de sănătate. Treaba asta poate fi făcută și de wedding planner, dacă ești de acord. Adică îi dai lista cu telefoane, numele persoanelor iar el trece la sunat și la întrebat. Avantajele ar fi 1) economia de timp, 2) economia de nervi, 3) faptul că uneori oamenii sunt mai sinceri când vorbesc cu un necunoscut. Așa că o să le fie mai ușor să zica nu unui wedding planner decât ție.

Cui se dau invitațiile? Păi, în principiu, cui vrei să fie acolo, nu? Sigur, trebuie să iei în calcul că părinții vor vrea doza lor de invitații. Uneori chiar și nașii au invitați speciali (am auzit asta mai rar) dar în final asta e la latitudinea voastră.  Revin la subiectul principal din aceste pagini – dacă-ți face plăcere să-i vezi pe părinți fericiți, nu te încăpățâna ca un catâr doar pentru că ai auzit în pauza de la țigară că nu e cool să ai neamuri la nuntă. Dacă vreți să faceți ceva cu semnătură, mai special, care n-are nicio legătură cu familia de obârșie, invitați doar 30-50 de oameni, ăia pe care chiar îi vreți acolo. Dar nu căutați pe google, pe pagina asta sau prin cunoștințe răspunsul la întrebarea asta, voi doi sunteti singurele persoane care îl știu.

În legătură cu ce fel de invitații facem? avem două variante simple – ne agităm în legătură cu ele sau nu ne agităm în legătură cu ele. Cei care se ,,agită” cum îmi place mie să zic în legătură cu invitațiile sunt, de obicei, cei care au o tematică, un concept original ales special pentru nuntă, iar invitația nu e altceva decât un PRILEJ de a născoci ceva interesant, amuzant, în temă. În cazul acesta clar, merită să te străduiești să faci ceva din ,,același film” cu restul pieselor. Oamenii ăștia sunt de obicei aceiași cu cei cărora le face efectiv plăcere să se ocupe de toate ,,nimicurile” organizatorice. O altă categorie de oameni ,,agitați” sunt cei perfecționiști – trebuie să iasă perfect și de aceea trebuie neapărat să ne străduim ca de la invitație și până la mărturie niciun fir de praf să nu se pună în calea perfecțiunii (nu există perfecțiune, dar în general e inutil să încerci să explici asta unui perfecționist). În afara acestor două cazuri/categorii agitația în legătură cu invitațiile e mai mică. Există o mulțime de site-uri care oferă invitații de nuntă frumoase pe modele prestabilite și mai avem și varianta modernă a site-ului de nuntă și a invitației via e-mail.

Iar unii oameni  (puțini, e drept)  inovează. În legătură cu orice. Chiar și în legătură cu invitațiile de nuntă.

Fotografia zilei:

SHARE THIS STORY
COMMENTS

ce draguti sunt balerinii!

ADD A COMMENT