Ce poți să înveți de la un curs de wedding planning?

November 3, 2022

Am dat sfară-n țară că mă reapuc de cursuri.

Așa că ar fi bine să încep să povestesc ce e cu aceste cursuri, nu-i așa?

Mai întâi câteva vorbe despre mine, pentru cei care au ajuns mai târziu în fața televizoarelor. Fac wedding planning de mai bine de 10 ani (am deja 11 sezoane de nunți la activ – deși dacă considerăm că în 2020 a fost pauză, sunt doar 10 sezoane). Am învățat pe cont propriu ce înseamnă să fii wedding planner, într-o vreme în care nu exista meseria asta în România. Și da, a trebuit să răspund câțiva ani de zile la întrebări de genul – tu faci aranjamentele florale? tu faci invitațiile? dar ce faci tu, mai exact?

Am ținut vreme de doi ani cursul de wedding planning de la DallesGo (primul, de altfel, de acest gen – de la DallesGo și din țară, în general) – și deși ținusem deja mai multe workshopuri și cursuri scurte de planning cu alte ocazii și în alte formate, aceea a fost o ocazie în care am învățat să fac o programă și mai ales să învăț cum să fii profesor, ce informații sunt relevante, ce informații nu sunt relevante. Poate una dintre cele mai importante lecții învățate a fost, de exemplu, că lecțiile-poveste, unghiurile personale și autenticitatea contează de cele mai multe ori pentru cursant mult mai mult decât informația seacă, pe care, poate, o întâlnește și în alte surse.

Ce pot eu să promit cu acest curs, pe care acum vreau să-l dezvolt pe cont propriu?

Că nu țin secrete, că sunt exact ceea ce par și că pot să te învăț tot ce știu eu să fac. Ce pot însă să-ți spun este că nu te pot învăța o metodă de îmbogățire, nici să-ți arăt “calea spre succes” (în primul rând cred că succesul are o definiție subiectivă) – ci te pot învăța cum să planifici nunți, îți pot explica care sunt “nodurile” tipice ale acestei meserii, care sunt lucrurile bune, dar și care sunt, din punctul meu de vedere, cele mai dificile chestiuni care intervin în planificarea acestui tip de eveniment. Cel mai important lucru – cred că vei putea afla, în urma acestui curs, dacă chiar este ceva ce îți place să faci, sau dacă ți-ai format o impresie poate ușor diferită, glorificată, poleită, asupra acestei ocupații.

E modul meu de a vedea lucrurile singurul mod în care poți face wedding planning în România? Nu, sigur că nu. Dar cred că înainte de a-ți dezvolta propriul stil, ajută să afli perspectiva cuiva care face asta de atât de multă vreme.

Ai să devii wedding planner imediat după ce termini acest curs? Din păcate nu-ți pot garanta acest lucru. Depinde, de fapt, în cea mai mare măsură, de tine. Dar vei vedea mult mai clar lucrurile după întâlnirile noastre și îți voi da cu siguranță acel boost de energie de care ai nevoie ca să pui lucrurile în mișcare.

Când voi da drumul la cursuri? Nici aici nu-ți pot oferi o informație clară – depinde de foarte multe lucruri. Dar dacă vrei să fii între primii care află că treburile se mișcă, lasă-mi un mesaj direct pe una dintre platforme sau un mesaj pe formularul de contact, și spune-mi dacă vrei să primești informații despre cursul de wedding planning.

Să ne auzim curând!

Foto cover – Dana Sacalov

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT