Wedding Planning Masterclass – nunta între proiect și magie

February 9, 2020

Sunt foarte multe persoane atrase de acest domeniu în primul și în primul rând pentru că are aceasta aură de “magie” contemporană. O parte dintre aceste persoane sunt deja înscrise la Wedding Planning Masterclass – și pentru asta le mulțumesc!

Nunta reprezintă acea zi din viață pentru care mulți oameni sunt dispuși să devină iraționali (și o spun cu tot dragul). E “the happily ever after” promis de filme și basme, e “the perfect day”, e “fairytale dream come true”.

Imaginați-vă un balon de săpun perfect (ca toate baloanele de săpun) și apoi imaginați-vă vă că vin eu cu un stilou și îl împung un pic, puf. Gata! Nu mai e niciun balon de săpun. Suntem doar noi – și stăm de vorbă.

Să ne așezăm puțin și să povestim, vă rog.

Înainte de a îmbrăca haina de “magie”, o nuntă este, oricât de mult v-ar displăcea să vorbiți în termeni concreți, un eveniment social. Adică o petrecere, ce mai tura-vura. Pentru voi, wedding planners, nunta este un proiect. Care se construiește cu grijă, cărămidă cu cărămidă. Și care se face pe un plan. Nope, sorry to tell, planul nu este un moodboard. Planul nu se face pe visuri pufoase și nici pe poze de pe pinterest sau instagram. Toată glazura asta “mediatică” este doar plăpumioara pe care o puneți pe deasupra. Iar ea depinde, în foarte, foarte mare parte de gusturile clienților voștri (pe care le puteți influența mai mult sau mai puțin), dar și de bugetul lor.

E ca-n construcția unei case.

Planul casei este una, construcția ei este alta, iar designul interior este deja cu totul și cu totul altceva. Nu mai zic de peisagistică. Poți începe să visezi la o casă adunând poze frumoase de pe internet și imaginându-ți viața ta în ea. Însă adevărul este că o casă nu se construiește din asta.

În același mod, ca designer de interior, poți găsi idei ingenioase, budget-friendly, dar sumele generoase de bani alocate proiectului de design vor ușura întotdeauna tranziția de la vis la realitate. Apoi, o soluție budget-friendly ingenioasă este exact ceea ce sună a fi. Adică nu același lucru cu idealul de la care s-a pornit, ci o soluție de bun gust, simplificată, adaptată realității.

Dacă ești la început de drum, pui laolaltă poze peste poze în pinterest și instagram, visând la ziua când vei crea în realitate aceste evenimente pentru clienții tăi, cred că ar fi de ajutor să afli și care este procesul real și necesar pe care trebuie să-l stăpânești ca să oferi unui client mai mult decât bula de săpun.

Meseria de wedding planner este mult mai mult despre cărămizi și mortar decât despre praf de zâne și luminițe magice.

Cu atât mai mult în 2020, când ești asaltat pe toate părțile de atât de multă informație și “inspirație”. Și dacă chiar ai pasiune pentru evenimente și vrei să înveți să faci lucrurile corect, eu pot să-ți ofer câteva indicii prețioase. Nu magice, ci adevărate, culese din multă experiență. Pe care ulterior poți să-ți adaugi cât praf de zâne dorești.

Pe 14 martie organizez un Masterclass de Wedding Planning, în București, la Atelier Interesart. Jumătate dintre locuri sunt deja ocupate. Dacă vrei unul dintre locurile rămase, dă-mi un semn pe yourweddingstyler at gmail punct com. Taxa de participare este de 100 de euro, durata întâlnirii este de șase ore (plus pauză). Eu abia aștept să vă cunosc pe voi, cele care sunteți dispuse să duceți mai departe planificarea de nunți în România. Puteți citi aici mai multe despre subiecte pe care le-am propus să le abordez.

Vă aștept!

SHARE THIS STORY
COMMENTS

[…] 2020 și primul lockdown m-a surprins aproape în drum spre România, încercând să organizez un curs intensiv de wedding planning, gândit 6 ore, într-o singură zi. Îmi propusesem să transmit către cursante (erau doar doamne […]

[…] rămâne aceeași: nunta, între proiect și magie. Discuția va fi structurată pe următoarele […]

[…] începători – sau nu neapărat, dar care vor să afle ceva nou, dintr-o altă perspectivă. Î martie aveam programat un masterclass în București. El s-a amânat – inițial pentru luna mai – dar cred că este deja evident pentru […]

[…] întâmplat multe de atunci. Am luat decizia să nu mai vin în țară. Am amânat Masterclass-ul de wedding planning de pe 14 martie (se pare că am decis bine, nu?). Apoi s-a amânat și Tell A Story, unde eram […]

ADD A COMMENT